RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Overasseltse Boys 2
Zo | 05-05-2024 om 12:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
2 - 0
​Voetballer Smits schrikt van oproep leger
Voetballer Koen Smits van RODA 2 kreeg onlangs de schrik van zijn leven, toen hij een brief van het ministerie van Defensie in Nederland kreeg.
 
De geboren Winssenaar schreef zich na het afronden van zijn middelbare school in voor het leger, maar had niet verwacht zo snel al een oproep in de brievenbus te krijgen. Dat gebeurde begin 2015 wel, omdat de Nederlandse regering besloot alle mannen die zich onlangs hebben aangemeld te mobiliseren.

In een interview met TV Gelderland liet Smits (19) weten dat hij bang was te worden uitgezonden naar het Midden-Oosten om daar te vechten voor zijn land. De directeur van zijn club stelde hem echter gerust. ”Er is geen dienstplicht in Nederland”, aldus de bestuurder. Ook een woordvoerder van de plaatselijke autoriteiten gaf aan dat Smits niet per se het leger in moet. “Het kan heel goed zijn dat dit slechts een uitnodiging is voor een oriënterend gesprek.”
 
Smits zelf is er nog niet uit wat hij met de uitnodiging gaat doen. “Mijn eerste reactie bij het openen van de envelop was toch wel 'NONDEJU!!', 'G*DVER!!', en nog wat van dat soort woorden waarbij het vrouwelijk geslachtsdeel een hoofdrol speelde. Niks bijzonders. Maar het was mijn eigen keus om me aan te melden voor het leger en ter voorbereiding heb ik ook al een aantal keer een hele week in een greppel gelegen. Nu is het tijd voor het echte werk”. Als Smits op de uitnodiging in gaat moeten zijn teamgenoten van RODA 2 het wellicht een lange tijd zonder hun mede-topscorer doen. “Zelf denk ik dat ik alleen maar sterker terug kom”, aldus Smits. "Behalve in de voorhoede kan ik bij terugkomst ook aan de slag in de defensie".
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden