RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Overasseltse Boys 2
Zo | 05-05-2024 om 12:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
2 - 0
​Topper RODA – Ewijk onbeslist
Afgelopen zondag speelde RODA op de Winssense velden tegen buurman en aartsrivaal v.v. Ewijk. Een beladen wedstrijd waarvan iedereen in de regio, en ver daarbuiten, de belangen kent. Het eerste duel was een prooi voor de Ewijkers. RODA had weinig in te brengen en werd zonder punten op de fiets terug naar Winssen gestuurd. Sinds die zware 4-0 nederlaag, halverwege oktober, verloren de roodzwarten geen enkel duel meer. Voor RODA stond er dus eerherstel op het spel, maar ook drie punten waren van harte welkom. Om aansluiting te houden bij top en Ewijk te passeren moest er gewonnen worden. De omstandigheden waren zwaar; de ondergrond was slecht en er waaide een stevige wind over het veld.

De eerste helft speelde de thuisploeg met de storm in de rug. Het ‘windvoordeel’ moest ervoor zorgen dat de bezoekers vanaf de aftrap direct onder druk gezet konden worden. Die tactiek pakte aardig uit. Ewijk werd gedwongen om constant de lange bal te hanteren van achteruit, maar met name A-junior Koen Smits en Hugo Senden waren vaak het eindstation waardoor het maar zelden gevaarlijk werd. RODA had iets meer dreiging richting het doel van goalie Davey Vogel. Dit leidde tot een openingsdoelpunt van de thuisploeg. Jos Hoppenreijs werd langs de lijn weggestuurd en trok richting de achterlijn. Hij hield het overzicht en stelde Jop Verploegen in staat om vanaf 20 meter de bal in de verre hoek te plaatsen en zijn ploeg op 1-0 te zetten.

Eén momentje van onoplettendheid in het zestienmetergebied van RODA werd direct afgestraft door de bezoekers. Jelle Hock wist zich eindelijk een keer voorbij Smits te knokken en kon de bal scherp voorgeven. Bert Hoppenreijs kon net niet bij de bal, waardoor deze bij Wouter Jacobs voor de voeten kwam. De kleine Winssenaar die ooit op het rare idee is gekomen om bij Ewijk te gaan voetballen bracht de ploeg bij de tweede paal op gelijke hoogte. Via Bram Versteeg en Luuk van den Dobbelsteen kreeg RODA nog twee hele grote kansen om met een voorsprong te gaan rusten maar de thuisploeg verzuimde om vaker te scoren.

Logischerwijs stond de wind na rust vol op het doel van Ivo Piels, dus was het zaak om achterin nog alerter te zijn en de ballen zo dicht mogelijk bij de grasmat te houden. Het kostte beduidend meer moeite om van het doel af te voetballen en de druk van Ewijk nam toe. Met de razendsnelle Versteeg voorin had RODA nog een wapen in huis waar optimaal van werd geprofiteerd. De rappe rechtsbuiten werd door Verploegen weggestuurd en zocht de goal op. Oog in oog met de doelman faalde hij niet en scoorde in zijn eerste officiële wedstrijd als speler van RODA 2.

Met nog 25 minuten op de klok viel verdedigende middenvelder Rik van Summeren geblesseerd uit na een ongelukkige valpartij. Vanaf dit moment werd RODA met de rug tegen de muur gezet en was de ploeg veroordeeld tot verdedigen en wachten op een counterkans. De gelijkmaker hing in de lucht en die zou er ook komen. De Ewijkse verdediger Jesse Bredewout, die allang niet meer op het veld had mogen staan na een grove charge met twee benen vooruit, werd door Verploegen neergehaald en versierde zo een strafschop. Willem Hock nam namens zijn ploeg plaats achter de bal en was trefzeker. Ewijk leek met de overwinning aan de haal te gaan maar de 2-3 werd wegens buitenspel afgekeurd, nadat de bal vlak daarvoor ook al met de hand werd meegenomen.

Het scorebord bleef steken op 2-2, gezien de wedstrijd een terechte uitslag. De meeste en gevaarlijkste kansen waren voor RODA, maar in de slotfase was het alleen nog Ewijk dat dreigend was en een overwinning leek te gaan boeken. Beide ploegen schieten niet veel op met een gelijkspel, maar RODA voegt wel weer een wedstrijd toe aan een imposante ongeslagen reeks. Aanstaande donderdag komt SDOO op bezoek, inzet is een plaats bij de laatste acht van het bekertoernooi. Aftrap om 20:00.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden