Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
​Roda’28 delft onderspit tegen Rood Wit.
Roda’28 delft onderspit tegen Rood Wit.

Roda’28 speelt vandaag een thuiswedstrijd tegen het op de 3e plaats staande Rood Wit uit Groesbeek.
Het was een wedstrijd, waarin Rood Wit al van het begin aangaf dat het de 3 punten mee naar Groesbeek wilde nemen. In de 6e minuut is de 1e gevaarlijke aanval van Rood Wit en wordt er door Rood Wit op de paal geschoten en komt Roda’28 goed weg.
In de 10e minuut schuift een RW middenvelder de bal door op de Linker aanvaller Jorrit Fleuren en deze schuift de bal beheerst over de grond in de verre hoek buiten bereik van Martijn Teuwsen in het doel en de 0 – 1 achterstand voor Roda’28 is een feit.
In de 23e minuut is er een RW aanval over rechts en de rechteraanvaller weet nagenoeg staande op de achterlijn met een veeg voetbeweging de bal over de Roda’28 keeper te lobben, deze valt tegen de verre paal aan, maar RW middenvelder Bas Thijssen is het alerst en scoort de 0 – 2.
In de 27e minuut is er een goede steekpass van Sam Janssen op Twan Artns, deze schiet op doel, maar de RW keeper Dion van Megen weet het schot ten koste van een corner te keren. Uit de corner probeert Bob Stevens de bal in de verre hoek te koppen, maar helaas voor Roda’28, de bal gaat voorbij het doel.
Uiteindelijk wordt met deze stand gerust en kan Roda’28 een nieuw strijdplan opstellen.
Roda’28 begint energieker aan de 2e helft en weet enkele kansjes af te dwingen, zoals in de 54e minuut kopt Tjeerd Steeg vanuit een corner op doel, maar de RW keeper pakt de bal uit de lucht.
In de 59e minuut kopt Bob Stevens de bal in het doel, maar helaas vanuit een buitenspel positie.
In de 75e minuut countert Rood Wit vanuit de achterhoede snel naar voren en bij een schot vanaf de zijlijn, krijgt Daan Willems de bal tegen zijn arm geschoten en de goed leidende scheidsrechter beoordeelt deze situatie als hands en geeft een strafschop, welke door Wesley Klomp feilloos benut wordt.
In de 82e minuut wordt het dan nog 0-4, wanneer de achterhoede door goed combinatiespel weggetikt wordt en Jorrit Fleuren zijn 2e doelpunt maakt.
Roda’28 krijgt in de slotfase nog 2 goede kansen, in de 83e minuut is het Pim Tromp, die hard uithaalt, maar de keeper brengt wederom redding.
In de 85e minuut scoort Bob Stevens de verdiende eretreffer. Hij schiet de bal hard in het doel. Voorafgaand was er een verre ingooi van Niek van Gemert, welke bij Pim Tromp terecht komt, die schiet wederom hard op doel, keeper kan de bal wel tegen houden, maar uit de rebound weet Bob Stevens de 1 - 4 te scoren. Het is voor Bob extra fijn om tegen een team te scoren, waar je jaren geleden met plezier gespeeld hebt, liever had jij de 3 punten in Winssen gehouden, maar dat was teveel gevraagd.
De goed leidende scheidsrechter De Graaf kon deze sportieve wedstrijd zonder kaarten afsluiten.

As zondag speelt Roda’28 om 14.00 uur een uitwedstrijd bij Germania in Groesbeek.