RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - SC Bemmel 5
0 - 0
​Roda 2 lijdt eerste puntverlies in Maasbommel
13 oktober jongslede werd er in Maasbommel afgetrapt voor de wedstrijd Avios/DBV 3-Roda 28 2. Deze tegenstander zijn de mannen al een aantal keer tegengekomen en blijkt elke keer een lastige opponent. Ditmaal is dat niet anders. Door een matige bezetting werden Daan Smits en Jay de Bruijn ingevlogen vanuit de jeugd. Opnieuw was trainer van Zetten afwezig en hij werd vakkundig vervangen door het ad-interim duo Toon Peters en Luc Janssen.

Het begin van de wedstrijd begon rustig aan beide kanten waarin Avios/DBV al wel een aantal kansen kreeg. Na 10 minuten was het raak voor de thuisploeg. Na een matige terugspeelbal van Noud Perlo op Stijn Aalbers, had de laatstgenoemde veel tijd nodig deze te controleren en hier iets goeds mee te doen. Deze tijd kreeg hij echter niet van de spits van de gastheren. Hij kon de bal ontfutselen bij Aalbers en richting de goal van Ivo Piels vertrekken. Enkele momenten later bolde het net en was de 1-0 een feit.

Erg lang hoefde de bezoekers niet te wachten op de gelijkmaker. Aan de rechterkant werd Marijn “Kipchoge” Gradussen weggestuurd. Hij kon vervolgens de bal voortrekken richting de inlopende Noud Perlo. Deze kwam een teenlengte te kort om de 1-1 in te tikken. Gelukkig was Jos Hoppenreijs bij de tweede paal erg attent en schoot de bal onberispelijk in de lange hoek.

Na de gelijkmaker liet Avios/DBV het betere van het spel zien en was Roda vooral erg slordig in de passing. Dit resulteerde nog in een grote kans voor de thuisploeg. Na een zwakke breedtebal van rechtsback Bas Gradussen, kon Avios/DBV richting het doel van Piels. Hij liet Piels kansloos met een stift maar gelukkig voor de Rodamannen spatte hij op de lat uiteen. Verder waren mannen van de Alphense en Maasbommelse combinatie vooral gevaarlijk uit corners en vrije trappen, maar telkens was Ivo Piels een sta in de weg. Zo tikte hij een kopbal van dichtbij geweldig over het doel. 

Beide ploegen leken met een 1-1 stand te gaan rusten maar niks was minder waar. Een vrije trap leek ogenschijnlijk ongevaarlijk door Avios/DBV naar voren getrapt. Door de laagstaande zon verkeek Bas Gradussen zich op de bal en verlengde uiterst knullig de bal in de loop van Frank van Ooijen. Deze zag Piels ietwat ver voor zijn goal staan en bedacht iets heel moois. Hij schoot de bal direct over keeper Piels heen en in de kruising. Hierdoor ging Roda met een kater richting de thee.

Na de rust kwam er meer dreiging van de kant van Roda, die uiteraard op zoek was naar de gelijkmaker. Dit resulteerde nog tot weinig kansen door slordige passing en een goed verdedigend Avios/DBV. Om niet zonder resultaat richting Winssen terug te keren, werden er door ad interim Janssen wat wijzigingen doorgevoerd. Achterin kwamen Stijn Aalbers, Bert Hoppenreijs en Koen Smits (niet te verwarren met "de kerl van Winssen" Koen Smits) 1 op 1 gezet en werd Bas Gradussen gewisseld voor extra spits Tom Gerritsen.

De kansen waren spaarzaam, maar Cas Smits stapte eindelijk uit z’n schaduw en creëerde een kans voor zichzelf. Na een knappe actie schoot Smits helaas op de paal. Uit de eerder genoemde dreiging ontstond een corner, deze werd goed genomen door Cas Smits. Zo goed zelfs dat de keeper er alle moeite mee had. Hij liet de bal los en deze viel pardoes voor de voeten van Luuk van de Dobbelsteen. Hij kon de bal makkelijk over de doellijn tikken.

Na de gelijkmaker was de tank van de thuisploeg aardig leeg, waardoor er nog ruimte kwam voor de Rodamannen om zelfs de winnende te maken. Door de aanvallen niet goed uit te spelen, bleef de gelijke stand op het bord staan. De punten werden verdeeld en Roda kon zich op gaan maken op een vrije week. 27 oktober staat er een uitwedstrijd tegen AWC 5 op het programma, om 12.30 wordt er afgetrapt in Wijchen.
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie