RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - AVIOS/DBV 2
2 - 2
Roda wint op glad veld in Wijchen
Op een druilerige zondagmiddag in oktober stond de uitwedstrijd tegen AWC 5 op het programma. Bij de Wijchense club vonden ze nog een veld in het bos om daar de  mannen van Roda 2 op te laten voetballen. 'T Twidde kreeg een nieuwe gastspeler mee van Roda 1, onder de naam van Maikel Kraan.

Het druilerige had ook zijn weerslag op het spel én het veld. Het ontzettend zwakke spel ging gepaard met een aantal uitglijders aan beide kanten. Een aantal heren van Roda 2 was vergeten de trampolines nog van de schoenen te halen. Desalniettemin kwamen de Winssense Geer en Goor toch even een kijkje nemen.

Verder waren de kansen spaarzaam voor de Rodamannen. Uit een gevaarlijke aanval kwam de bal uit bij de voeten van Jos Hoppenreijs. Deze kwam niet tot een schot door een overtreding van een Wijchense verdediger. Dit was ook de scheidsrechter niet ontgaan en legde de bal op de stip. Omdat vaste strafschopnemer Bert Hoppenreijs ook bij de overtreding betrokken was, liet hij de penalty over aan captain Noud Perlo. Laatstgenoemde ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk in de rechter bovenhoek. Hiermee was de 1-0 een feit.
De mannen van AWC hadden vrij weinig in te brengen in de eerste helft, mede door een sterke verdediging onder leiding van latere man of the match Joep Janssen.

Met een 1-0 voorsprong gingen beide ploegen naar de thee. Met een duidelijke opdracht voor trainer Van Zetten, de mannen van Roda beter te laten voetballen.  Geer had ondertussen genoeg gezien en ging huiswaarts. Dit bleek het signaal voor Roda 2 om beter te gaan voetballen, er werd met meer druk gespeeld en dit leidde tot meer dreiging en kansen.

Met deze voorwaartse druk werd er ook wat ruimte achterin weggegeven, hier maakte AWC optimaal gebruik van. Spits Terry werd de diepte in gestuurd en schoot de gelijkmaker hard achter Ivo. Een gevoelige tik voor de mannen uit Winssen, maar de druk bleef aan op de verdediging van AWC.

Dit leidde tot een aantal mogelijkheden en een aantal corners. Een corner werd door Jos goed voorgegeven en de rechtsback van AWC had even het gevoel keeper te zijn. Hij bokste de bal uit de zestien. De scheidsrechter was met stomheid geslagen en had even de tijd nodig om naar zijn fluit te grijpen. Ook penalty nummer 2 werd door Perlo genomen en deze was een verbeterde versie van zijn voorganger. Deze vloog ditmaal in de rechterkruising en de voorsprong was weer in handen van de rodamannen.

De pressie bleef aan bij het tweede en de tank was leeg bij de mannen van AWC. Ze probeerden met wat overtredingen de mannen van Roda het spel te halen. De 3-1 van Roda kwam uit een hoekschop. Jos Hoppenreijs slingerde de bal richting de tweede paal en daar stond Luuk van den Dobbelsteen om de bal in te koppen. Hiervoor stond een man van AWC bij de paal om die inzet te keren. Dit deed hij onvoldoende en Van den Dobbelsteen kon de bal alsnog binnen tikken.
 Nu was het zaak voor Roda om de pot uit de voetballen. Perlo wilde zijn vrienden in Wijchen behouden en bood geheel terecht zijn excuses aan na een ouderwets poortje. Nadat Cas Smits helemaal op was en het veld moest verlaten met kramp, kreeg Jarige Job Jacobs 2 minuten speeltijd cadeau van trainer Van Zetten. 
 
Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en was de derde overwinning een feit. Met 10 punten uit 4 wedstrijden staat Roda 2 nu bovenaan. De volgende opponent voor de lijstaanvoerder is UHC. 
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden