RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Blauw Wit 2 - RODA '28 2
Zo | 05-12-2021 om 10:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Quick 1888 3
0 - 0
’t Twidde kijkt terug op 2020

Het kalenderjaar 2020 is voor iedereen een bijzonder jaar geweest wegens het welbekende coronavirus. Dit virus heeft, samen met de gevolgen die dit met zich mee heeft gebracht, een grote impact gehad op het afgelopen jaar. Vanaf maart werden alle voetbalwedstrijden geschrapt waardoor het seizoen als niet gespeeld werd beschouwd.

Omdat de heren van het vlaggenschip van Roda wel furore hebben gemaakt, wordt er toch even  teruggeblikt op het afgelopen kalenderjaar. Het jaar 2020 is voor ’t Twidde sportief gezien een zeer succesvol jaar geweest. Na een aantal keer het um-en-um kampioenschap te hebben behaald werd 2020 een jaar waarin er geen enkele officiële wedstrijd werd verloren, Roda zowel in de beker als in de competitie bovenaan eindigde en zelfs Luuk van den Dobbelsteen (voor het eerst sinds 6 jaren als vaste spits in de selectie van Roda) de dubbele cijfers heeft gehaald qua aantal doelpunten. Het coronavirus strooide tot tweemaal toe roet in het eten voor het langverwachte kampioensfeest.  De laatste officiële wedstrijd die verloren ging, was tegen het vreemdelingenlegioen van SCD op 15-09-2019. Deze wedstrijd stond tevens in het teken van het ongeplande afscheid van Freek “Het Wapen” Reijers. Na deze wedstrijd heeft Freek namelijk zijn schoenen aan de wilgen gehangen.

Het seizoen 2019-2020 ging Roda 2 verder met Thomas van Zetten als trainer en de ijzersterke Ivo Piels in de goal. Ivo had al meermaals geflirt met andere clubs uit de regio maar besloot toch trouw te blijven aan ’t Twidde. Ivo presteerde het samen met zijn achterhoede om in het seizoen 2019 / 2020 slechts enkele doelpunten tegen te krijgen. De Boshof werd weer de onneembare vesting waar het eigenlijk bij het eerste elftal om bekend had moeten staan. Toen in maart de competitie stil werd gelegd was ’t Twidde in de competitie al 8 maanden ongeslagen. Roda 2 stond na de 13 gespeelde wedstrijden, 5 punten los van de nummer 2 en had reeds de grote concurrenten al gehad. Uit bij ONA is er onofficiëel gewoon gewonnen maar de scheidsrechter en grensrechter van dienst hadden bij hun partner thuis dusdanig weinig te zeggen dat ze hun frustratie maar moesten uitten door het team uit Winssen een ongelukkige zondagochtend te geven met stuitend vlag- en fluitwerk.

Door de uitstekende prestaties van 19/20 hebben zowel van Zetten als Piels een transfer kunnen maken. Van Zetten heeft met de prestaties van ’t Twidde op zijn cv zijn vizier gericht op de buitenlandse markt (gemeente Obidos in Portugal). De Hollandsche School is hier nog onbekend dus wie weet zien we het nationale elftal van Portugal over een aantal jaar het dominante 4-3-3 systeem overnemen. Thomas is hier samen met partner Christel een Bed & Breakfast begonnen genaamd Casa-Simplicity. ’t Twidde heeft nog altijd op de agenda staan om hier, wanneer dit weer mogelijk is, op ‘trainingskamp’ te gaan. Dan kan de trainer eens voor ons werken, in plaats van andersom. Naast van Zetten en Piels heeft ook Jos Hoppenreijs na zo’n 11 jaren in de selectie, waarvan 9 jaren in het tweede te hebben gespeeld, afscheid genomen van het warme bad. Hoppenreijs maakt nu zijn doelpunten (het liefst in een 4-4-2 systeem als hangende linksbuiten) in Roda 3. Door het coronavirus is een afscheidswedstrijd er helaas niet van gekomen.

Het seizoen 20/21 is ’t Twidde gestart met een nieuwe trainer; Santino Nas. Aan Santino was het de bijna onmogelijke taak om de zeer succesvolle van Zetten op te volgen. Dit zou moeten gebeuren met een nieuwe vaste keeper, Tom Gerritsen. Gerritsen zat al langer bij de selectie maar is nog niet eerder de vaste keeper geweest. Hij werd gebruikt als stand-in van Bart Janssen maar werd nog niet rijp geacht door Rutger Schuijffel. Dit leverde hem een heuse promotie op naar ’t Twidde. Waar vriend en vijand nog weleens twijfelden over de keeperskwaliteiten van Gerritsen (niet te verwarren met z’n zusje Fleur Gerritsen), heeft hij zeker niet onverdienstelijk gekeept. Ook met Gerritsen als vaste keeper van ’t Twidde heeft het team een paar keer een ‘clean sheet’ gehad (Gerritsen is wegens blessures enkele wedstrijden vervangen door Jos van de Camp waarbij van de Camp wél ‘de nul’ wist te houden). Er moet gezegd worden dat, als de arbitrage bij de wedstrijden van ’t Twidde hulp zou hebben van een VAR, dat Gerritsen hoogst waarschijnlijk wel een clean sheet zou hebben gehad. Op 27-9-20 heeft Roda met 1-5 gewonnen bij Brakkenstein. Het doelpunt van Brakkenstein had niet mogen tellen omdat dit buitenspel was. Het doelpunt werd echter toch goedgekeurd want “Het is gewoon mooi voor het verhaal als Tom nooit ‘de nul’ houdt”, aldus vlagger van den Dobbelsteen. De maker van het enige doelpunt bij rust werd namelijk door interim-trainer Toon Peters geheel terecht gewisseld tijdens de rust en had er zichtbaar de pee in te moeten vlaggen. Er mag gezegd worden dat invaller Cas Smits met Robin Coenders de strijd aanging voor de titel MOTM. Binnen ’t Twidde is het geen goed teken als je na een wedstrijd deze titel krijgt.

Naast het mogelijke kampioenschap dat Roda niet heeft mogen vieren is het voor de mannen van ’t Twidde een grote domper dat ‘D'n Vijfde Twiddes Verloate Sinterkloasoavond’ geen doorgang heeft kunnen vinden. Dit jaarlijkse uitje van de heren wordt al maanden vantevoren flink opgehyped. Enkele bekende Winssense proza is hier tot stand gekomen en staat nog altijd in het geheugen van menig speler van ’t Twidde gegrift. Uit een niet nader te benoemen bron heeft ’t Twidde vernomen dat een man in rood gewaad met staf en mijter wel dacht dat deze speciale avond ter ere van zijn 967e verjaardag gevierd kon worden. De Rodamannen konden hier niet mee akkoord gaan. Het virus zou op zo’n oude man een te groot risico zijn. “De coronaregels van het bisschop van Mira waar ik vandaan kom, zijn niet zo streng.” Aldus de ietwat verwarde oude man. Deze man is later gespot in het Belgische Mol en heeft hier flinke schade aangericht in een ouderentehuis. Organisator Bert Hoppenreijs was zichtbaar opgelucht: “Achteraf maar goed dat we geen riscico hebben genomen met zo’n superspreader, zo blijven de spelers gezond om sterk te kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen ergens in 2021.” 

‘t Twidde wenst iedereen een uiterst gelukkig maar bovenal gezond 2021 en hoopt dat er snel weer een tientje gelapt mag worden met de harde kern in de kantine!
 
 
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl