RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - SKV 7
Za | 29-02-2020 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
sv DFS 5 - RODA '28 2
4 - 1
RODA Vijf begint sterk aan nieuw seizoen

RODA Vijf is, met zomerse versterkingen Bob Stevens en Martijn Teuwsen, uitstekend begonnen aan het seizoen 2019/2020. Na 4 weken met daarin 3 wedstrijden is de Winssense equipe nog ongeslagen, eindigde het bovenaan in de beker poule, is het lijstaanvoerder in de 6e klasse en stapten er twee jonge goden in het huwelijksbootje. Niet met elkaar, overigens.
 
De basis voor het bekersucces werd gelegd op zaterdag 31 augustus. Oranje Blauw kwam op bezoek in Winssen en werd door doelpunten van Twan Koppers (2) en Dennis van Deijzen (2) met 4-1 weer naar huis gestuurd. Een week later mocht RODA op bezoek bij Union, waar het allemaal iets moeizamer ging. Na een seconde of 17 opende de Nijmeegse ploeg de score, maar door een zondagsschot van Niek Gerrits werden de punten aan het eind van de rit eerlijk verdeeld. De ruime overwinning in het eerste duel maakte dat de Winssenaren op basis van doelsaldo het bekertoernooi mogen vervolgen.
 
Afgelopen zaterdag ging de competitie van start, thuis tegen WVW. Aanvankelijk zag het er allemaal nog niet bijzonder rooskleurig uit voor de RODAmannen. Ondanks de ruime selectie van 21 actieve spelers waren er wederom maar 12 spelers bereid om de voetbalschoenen aan te trekken en ten tonele te verschijnen. Met pinchhitter Bart Versteeg als 13e man ging RODA op zoek naar het eerste competitiesucces.
 
Alle begin is moeilijk, zo bleek. De bezoekers uit Weurt begonnen duidelijk met hun sterkste opstelling en wisten het RODA in de beginfase nog aardig lastig te maken. In eerste instantie kwam thuisploeg vaak niet verder dan het middenveld en als dit wel gebeurde dan eindigde een aanval in de meeste gevallen in een mislukte voorzet of een eenvoudige onderschepping van de gasten. WVW deelde aan de andere kant wat speldenprikjes uit door gebruik te maken van de snelheid voorin en de profiteren van het gebrek aan snelheid in (het hart van) de Winssense achterhoede.
 
Bij WVW vinden ze voetballen klaarblijkelijk leuker dan bij RODA, want de bezoekende ploeg beschikte wel over de nodige wissels. Deze werden dan ook al snel gebracht, maar het vele rouleren kwam het spel niet ten goede. RODA kon het initiatief snel naar zich toe trekken en kreeg kans op kans, met een doelpunt van Twan Koppers tot gevolg. Omdat RODA verzuimde door te pakken, ondanks dat het 10 minuten over een man meer beschikte en het kans op kans kreeg, kon worden gelijk gemaakt. Uit een corner die geen corner was, en na een overtreding die niet gezien werd, bepaalde WVW de ruststand op 1-1.
 
Na een bekertje ranja en het ophelderen van het strijdplan voor de tweede helft ging het na rust allemaal iets eenvoudiger voor RODA. Het wisselen van Koen Smits voor Jop Verploegen bleek een gouden zet. Laatstgenoemde wist binnen het kwartier 3 flinke kansen te creëren, maar verzuimde de eerste twee ook daadwerkelijk af te maken. Driemaal bleek scheepsrecht. Door zijn ploeg weer op voorsprong te zetten brak hij de wedstrijd open, want daarna ging het snel.
 
Nog geen vijf minuten later stond RODA dankzij doelpunten van Niek Gerrits en Bob Stevens al op een 4-1 voorsprong en was de wedstrijd beslist. Gedurende het laatste kwart van de wedstrijd was RODA heer en meester en stond Martijn Teuwsen alleen nog maar voor de sier in het doel. Het was eenrichtingsverkeer richting het Weurtse doel en de score werd alleen nog maar verder uitgebouwd. Door Joost Megens en een tweede treffer van Stevens liep RODA uit naar een 6-1 overwinning.
 
Door de ruime overwinning vindt RODA zichzelf terug aan de top van de ranglijst, op de voet gevolgd door FC Lienden. Nu zegt dit na één speelronde natuurlijk nog niet zoveel, maar op papier staat er komende zaterdag al direct een topper op het programma. Dan mag RODA namelijk in alle vroegte op bezoek bij de nummer 2 Lienden, en kunnen de Winssenaren rekenen op wat meer weerstand.
 

Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie