RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laaste gespeelde wedstrijd
WVW 2 - RODA '28 2
0 - 0
​RODA Vijf snel klaar in bekertoernooi
RODA Vijf is gestrand in de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi. De poulefase werd op doelsaldo overleefd, maar vervolgens bleek OBW te sterk. Elk nadeel heb z’n voordeel: De focus kan volledig op de competitie en de sterren van RODA Vijf stellen een vrije zaterdag zo nu en dan ook wel op prijs.
 
RODA begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd en werd daarbij op sleeptouw genomen door Koen Smits. Zijn nieuwe status als Kerl van Winssen leek hem vleugels te geven, want OBW kreeg ik grip op de rappe linkspoot. Hij wist zich op karakter langs meerdere belagers te werken en passeerde ook de doelman. Met zijn allerlaatste krachtsinspanning wist hij met de punt van de schoen de bal beroeren, die pardoes bij Joost Megens voor de voeten belandde. Die had een nagenoeg leeg doel voor zich en schoot eenvoudig binnen. Geen vanzelfsprekendheid, bleek later.
 
Smits leek niet kapot te krijgen, terwijl zijn conditie niet bepaald zijn sterkste punt is. Hij bleef de defensie van OBW het leven zuur maken en met wat meer geluk had hij nog twee doelpunten voorbereid. Dat dat niet geval was, lag niet aan hem. Hij legde klaar voor Jop Verploegen, die zijn schot gekeerd zag worden met een uitstekende reflex van de doelman. Vervolgens wist hij ook nog een penalty te versieren, maar ook dat leverde niets op. Twan Koppers zag zijn inzet op de lat belanden.
 
Richting het doel van Ivo Piels ontstonden ook steeds meer kansen. De jonge thuisploeg was bijzonder gretig en zette veel druk op de achterhoede van de Winssenaren. De ervaren defensie wist lang stand te houden maar kon de ploeg uit Zevenaar uiteindelijk niet van scoren afhouden. Een schot van de thuisploeg werd in eerste instantie nog gekeerd maar in de rebound was Piels kansloos. Enkele minuten later kwam RODA goed weg en belandde een soortgelijke rebound op de paal, waardoor men met een gelijke stand ging rusten.
 
RODA kwam niet scherp uit de kleedkamer. De thuisploeg gooide alles op de aanval en het eerste kwartier wist RODA niet of nauwelijks onder de druk uit te voetballen. De Winssenaren hielden lang stand maar moesten uiteindelijk toch zwichten. Terwijl RODA zich net wat meer in het duel begon te mengen kwamen de gastheren op voorsprong. De spits van OBW verschafte zichzelf wat ruimte op de rand van de 16 door Daan van den Berg naar de grond te werken. De overtreding werd niet als dusdanig beoordeeld en dus kon worden afgedrukt in de verre hoek; 2-1.
 
Het was aan Piels te danken dat zijn ploeg zicht hield op resultaat, met een paar uitstekende reddingen voorkwam hij erger. En hoop doet leven, want in de slotfase perste RODA er nog een offensiefje uit. Een hele grote mogelijkheid op de gelijkmaker was er voor Koppers, op aangeven van Verploegen. Hij kon vrij inschieten op een paar meter van een nagenoeg leeg doel, maar het venijn dat hij in zijn rechterbeen heeft bleek niet in zijn linkervoet te zitten. Hij produceerde slechts een slap rolletje dat naast het doel verdween. Verdere grote kansen bleven uit en dus bleef de stand verder ongewijzigd.
 
Zoals gezegd is RODA Vijf uitgeschakeld in het bekertoernooi door de eerste nederlaag van de huidige voetbaljaargang. Komende zaterdag wordt er weer competitievoetbal gespeeld, VV Echteld komt op bezoek op de Boshof. Aftrap om 15:00uur.
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie