RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
WVW 2 - RODA '28 2
Za | 01-02-2020 om 14:30u
Laaste gespeelde wedstrijd
SKV 7 - RODA '28 2
3 - 9
​RODA Vijf wint topper bij Leones
Afgelopen zaterdag ging RODA Vijf op bezoek bij Leones. Binnen afzienbare tijd gaat sportcomplex het Zijvond op de schop, en gezien de staat van de speelvelden is dat maar goed ook. De topper in de zesde klasse, die werd afgewerkt op een topper-onwaardige knollentuin die liefkozend ‘veld’ drie word genomend, bleef de volledige 90 minuten spannend. Zoals verwacht werd het geen eenvoudige middag voor RODA en moest er hard worden geknokt voor de punten. Pas in de tweede helft trokken de Winssenaren de wedstrijd naar zich toe, nadat ze halverwege tegen een achterstand aan keken. Eindstand na 90 minuten zwoegen: 1-2.
 
De warming-up ving al vroeg aan op deze druilerige zaterdag. Record-verhuizer Niek Gerrits had daags voor de kraker de sleutel van zijn nieuwe onderkomen in ontvangst mogen nemen en had het halve elftal bereid gevonden om vanaf 7:30 te helpen met de verhuizing. Moe maar voldaan en met een stapel frikandelbroodjes achter de kiezen, want Gerrie zou Gerrie niet zijn als hij niet goed voor zijn mensen zou zorgen, togen de heren rond de klok van 13:30 richting Beneden-Leeuwen.
 
RODA besloot aan te vangen in een 4-4-2 formatie. Met een extra man op het middenveld hoopten de Winssenaren de controle naar zich toe te trekken. Dat bleek niet gemakkelijk. De wind waaide hard over het veld en de hobbelige en gladde ondergrond maakte dat de verfijnde techniek van de Jonge Goden niet tot zijn recht kwam. Daarnaast was het ook de verdienste van de thuisploeg dat RODA niet aan voetballen toekwam. Bij balbezit voor de Winssenaren werd direct veel druk gezet, en opkomende verdedigers maakten het overtal van RODA op het middenveld ongedaan wanneer Leones de bal in bezit had. Overigens kregen diezelfde verdedigers hiervoor alle gelegenheid, de Winssense voorhoede had bijzonder weinig interesse om verdedigend werk op te knappen.
 
Het eerste kwart van het duel wist RODA hier niet mee om te gaan, kwam het niet echt onder de druk uit en kon het zelf ook weinig uitrichten. Het was dan ook wachten op een tegentreffer, en die kwam na een minuut of 20. Een lange bal viel achter de Winssense defensie, en de rappe rechtsbuiten kreeg een vrije doordocht. Zelfs sprintkanon Niels van Zuijlen was slechts in staat zijn directe tegenstander op gepaste afstand te volgen. Deze hield het overzicht en trok de bal laag voor het doel waar de Lauwense spits klaar stond op de bal tegen de touwen te werken.
 
Na deze wake-up call kwam RODA iets beter in de wedstrijd en mocht het zelf ook een paar keer aan aanvallen denken. Al bleef de thuisploeg ook gevaarlijk; gastdoelman Lukas Enning moest zich enkele malen inspannen om erger leed te voorkomen. De kansen voor RODA kwamen er ook, maar het ontbrak de Winssenaren een beetje aan geluk. De arbiter van dienst wilde niets weten van een strafschop na een vermeende handsbal in de vijandelijke zestien en zowel Jop Verploegen als Bob Stevens zagen een kopbal van dichtbij knap gekeerd worden door de doelman die bleek te beschikken over de spanwijdte van een Albatros (De Albatros: een vogel met de grootste spanwijdte van alle vogelsoorten, tot wel bijna 3,5 meter(Wikipedia)).
 
Maar ook kansrijke standaardsituaties leverden niets op. Vrije trappen van Daan van den Berg en Twan Koppers op de rand van het strafschopgebied kwamen niet eens in de buurt van keeper. Overigens kwam de rebound van Koppers nog enigszins in de richting van het doel, zij het helaas op veld 1. Ondanks dat de Winssenaren steeds meer vertrouwen tankten werd met een achterstand de kleedkamer opgezocht.

 
Na rust stapte RODA af van de formatie en viel het terug het oude vertrouwde 4-3-3. Zo kon het eigen spel wat meer gespeeld worden en was er op iedere positie op het veld mandekking. En dus was iedereen verantwoordelijk voor het doen en laten van zijn directe tegenstander, ook voorin. En dat wierp zijn vruchten af. Het was veel minder chaotisch en RODA trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Echter had Leones de boel achterin ook goed staan waardoor het niet eenvoudig bleek om het overwicht om te zetten in kansen, laat staan doelpunten.
 
Zoals al zo vaak het geval was wist RODA iets te forceren uit een standaardsituatie. Koppers ontfermde zich over een vrije trap op 40 meter van het doel, nadat Verploegen hard in zijn rug werd gelopen. Hij zag Stevens vrijlopen en nog voordat Verploegen goed en wel de kans kreeg om overeind te krabbelen lag de bal al bij de boomlange spits op het hoofd. Die toonde wederom zijn specialiteit en kopte de gelijkmaker binnen.
 
Ook het tweede Winssense doelpunt kwam op naam van Stevens en wederom was Koppers belangrijk. Hij stuurde Gerrits weg met een goede bal vanaf eigen helft. Gerrits liet zijn directe belager zijn hielen zien, bewaarde keurig het overzicht en gooide de bal perfect voor het doel. Stevens hoefde er met zijn dikke kop alleen nog maar tegenaan te lopen om zijn ploeg op voorsprong te zetten.
 
De thuisploeg moest alles op alles zetten om een punt uit het vuur te slepen en stuurde een extra mannetje mee naar voren. RODA kon niet anders dan reageren, en liet ook iemand terugzakken om niet in de problemen te komen. Doordat RODA zich noodgedwongen ingroef rond de eigen zestien kwam het zelf niet meer aan aanvallen toe en moest het zich beperken tot tegenhouden. Mede door een sterk optreden van Enning slaagde de koploper van de zesde klasse hierin en wist het de overwinning met hangen en wurgen over de streep te trekken.
 
Door de overwinning voert RODA de ranglijst nog altijd aan, met 15 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week krijgt het bezoek van de nieuwe nummer twee DFS. De ploeg uit Opheusden speelde in 4 wedstrijden al 12 punten bij elkaar, en is dus net als RODA nog zonder puntverlies. Wederom een topper dus, op de Winssense Boshof. Aftrap om 13:00uur.
 
Huisfotograaf Martijn Teuwsen, die ook wel eens een potje keept, heeft de Winssense treffers wederom vastgelegd. Zie voor de beelden de Facebookpagina van RODA Vijf.
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie