RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - SKV 7
Za | 11-04-2020 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RKSV Driel 3 - RODA '28 2
0 - 0
​RODA Vijf trakteert DFS op eerste puntverlies
Afgelopen zaterdag kreeg RODA op eigen Boshof bezoek van DFS. Beide ploegen waren voorafgaand aan het duel nog zonder puntverlies, maar voor de gasten kwam de succesreeks in Winssen abrupt tot een einde. De ploeg uit Opheusden wist nog op voorsprong te komen tegen een onthutsend slecht RODA maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de lijstaanvoerder; 2-1.
 
Het eerste fluitsignaal klonk al om 13:00 uur, een tijdstip waarop de Jonge Goden normaal gesproken nog helemaal niet met voetbal bezig zijn. Dat was nu niet veel anders, ook al was er wel een wedstrijd gaande. Vooral aan de bal speelden de Winssenaren de slechtste wedstrijd van het seizoen, met Tom van Gemert als overtreffende trap. Voor uw beeldvorming: Het duurde tot de 42e minuut alvorens hij met een voorwaartse bal een ‘rooie’ wist te bereiken in plaats van een tegenstander. En daar was zelfs een inworp voor nodig.
 
Afijn, ook de besten hebben wel eens een mindere dag. Het probleem bij RODA was dat van Gemert geen uitzondering was. Het eerste half uur presteerde nagenoeg het hele elftal ver ondermaats en de openingstreffer van DFS kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Lang had RODA hier niets tegenin te brengen maar een vrije trap bracht uitkomst. Vanaf een meter of 20 van het doel schoot Twan Koppers hard langs de muur op. Omdat de doelman zich enigszins verkeek op het schot verdween de bal via zijn vingertoppen en de onderkant van de lat tegen de touwen. Met een 1-1 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.
 
Na rust moest RODA uit een ander vaatje tappen, zoals dat dan heet. En wanneer het bij RODA Vijf gaat over tappen, staat er meestal wel iemand op. En zoals wel vaker was dat ook ditmaal Bob Stevens, nu zelfs al tijdens de wedstrijd. Een voorzet van Koppers kwam bij de Winssense topscorer terecht maar die leek de kans te gaan verprutsen. Hij maakte ogenschijnlijk de verkeerde keuze door vanuit een lastige positie voor eigen succes te gaan. Hij controleerde de bal ‘achter’ de tweede paal, stond met zijn rug naar het doel, had de vijandelijke doelman hijgend in zijn nek en negeerde twee vrijstaande medespelers op de rand van de zestien die de bal zo in een leeg doel konden schieten. Bij RODA Vijf word je echter niet zomaar topscorer, dan moet je ook echt wat kunnen. Hij vond een gaatje om te draaien en tikte de bal beheerst met links langs de keeper en bezorgde zijn ploeg de voorsprong. RODA gaf deze niet meer weg hield wederom drie punten over aan het duel.
 
RODA blijft de successen aaneenrijgen en boekt de zesde zege op rij. Met de driepunter tegen DFS slaat het ook een directe aanval af van de nummer twee en doet het dus uitstekende zaken. Komende zaterdag mag RODA op bezoek bij laagvlieger SKV, dat pas 1 punt pakte.
 
Helaas zijn er geen beelden van de wedstrijd tegen DFS, onze cameraman mocht een potje keepen.
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie