RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Quick 1888 3
Za | 01-06-2024 om 14:30u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - DVOL 2
8 - 2
​Eerste nederlaag RODA Vijf
De ongeslagen koploper van de 6e klasse reserve is niet langer de ongeslagen koploper van de 6e klasse reserve. Wel is het nog steeds koploper, maar niet langer ongeslagen. Op bezoek bij één van de naaste concurrenten DFS kreeg RODA met 4-1 klop, en daar kwam het eigenlijk nog best aardig mee weg.
 
De topper kende niet de gewenste aanloop. De Winssenaren wisten door een late aanmelding van Koen Smits nog wel 13 man op de been te krijgen, maar de vrijdagavond had her en der zijn sporen achtergelaten. Verder zorgde Jeffry Albers voor onrust in de spelersgroep door de publiciteit te zoeken om zijn onvrede te uiten over zijn rol als wisselspeler. Ook was Niek Gerrits nog altijd niet volledig hersteld van zijn teenblessure en moest hij noodgedwongen de wei in met een teenbeschermer. Ja, U leest het goed.
 
Het eerste kwartier was er nog weinig reden tot zorgen voor de roodzwarten. Anderzijds viel er ook weinig te genieten. De bal was voornamelijk in bezit van de bezoekende ploeg, maar daarmee werd nog geen enkele kans gecreëerd. Uit de eerste echte kans van DFS was het wel meteen raak, een klap die RODA de rest van de eerste helft niet meer te boven kwam. Elke bal in bezit van de Winssenaren werd zo hard mogelijk naar voren geramd, maar kwam ook net zo snel weer terug. Enkele pogingen om het wel voetballend op te lossen mislukten ook allemaal waardoor de druk op doelman Martijn Teuwsen steeds groter werd. Doordat die als enige Winssenaar wel een goede pot stond te spelen stond het bij rust ‘slechts’ 1-0.
 
Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld en DFS leek met de snelle 2-0 de wedstrijd al vroeg te beslissen. Echter, RODA bleek in staat wat terug te doen. Uit één van de spaarzame kansen bewees Jeffry Albers het ongelijk van de trainer en tekende niet heel lang na zijn invalbeurt voor de 2-1 en versierde kort daarna een strafschop. Althans, die had hij moeten krijgen. Helaas had de arbiter van dienst een andere mening en liet hij het spel verdergaan. Ook invaller Mike Damen kreeg de mogelijkheid het kunstje van Albers te herhalen, maar hij trof een paar benen op de doellijn. De Winssense storm kwam hiermee tot een abrupt einde, want buiten een paar vrije trappen die van een afstandje voor het doel werden geslingerd had RODA niets meer in te brengen. DFS maakte dankbaar gebruik van de slechte dag van de koploper en kon uitlopen naar een ruime 4-1 overwinning, die zonder Teuwsen nog wel wat hoger had kunnen uitvallen.
 
Komende zaterdag wordt er niet gevoetbald, omdat dat zo lastig te combineren valt met het vieren van carnaval. Daarmee hebben de Jonge Goden van RODA Vijf een weekje extra tijd om deze klap te verwerken en op 29 februari weer vol vertrouwen aan de aftrap te verschijnen tegen SKV.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden