RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Kolping-Dynamo 6
Za | 25-09-2021 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - SDOO 3
0 - 3
Zomerse versterkingen RODA Vijf
Door de abrupte competitie beëindiging heeft het Winssense sterrenensemble van RODA Vijf geen eerlijke kans gehad om de zeer verdiende koppositie om te zetten in een kampioenschap. En dat knaagt. Het is de Jonge Goden er dan ook alles aan gelegen om volgend seizoen alsnog voor de hoofdprijs te gaan: Het kampioenschap in de 6e klasse reserve.
 
Om dat te realiseren is een voldoende brede selectie zeer wenselijk. Kwaliteit is in ruime mate aanwezig, maar het is ook wel eens prettig om op zaterdag een aantal wisselspelers beschikbaar te hebben zonder daarvoor aan te hoeven kloppen bij andere teams. Daarom is de lange zomerstop gebruikt om gedegen onderzoek te doen op de transfermarkt; de vijver met lokale talenten is niet erg gevuld en ook financieel zijn de middelen beperkt. Desondanks is het management van RODA Vijf erin geslaagd twee spelers van naam aan te trekken waarmee des te meer duidelijk wordt dat er wordt gemikt op grote successen.
 
De transfer van Rik van Summeren hing al een tijdje in de lucht en mag dan ook geen verrassing zijn. Sinds van Summeren een jaar of 4 geleden op een zijspoor belandde bij RODA 2 is hij namelijk al begonnen met proeftrainingen bij de Jonge Goden. Inmiddels is de technische staf overtuigd van zijn kwaliteiten en heeft hij zelf ook de knoop door gehakt. Van Summeren is een echte jongen van de club die voor alle jeugdelftallen is uitgekomen. De lichtvoetige middenvelder ‘Rikkie Terug’ staat vooral bekend om zijn stilstaande passeerbewegingen en de daarop volgende passjes terug op de eigen achterhoede.
 
De tweede aankoop van RODA Vijf past uitstekend in een rijtje van andere verrassende transfers deze zomer. Zo leken voetbal-veteranen Wesley Sneijder en Arjen Robben hun schoenen aan de wilgen te hangen, maar besloten zij hun carrière tóch nog voort te zetten bij respectievelijk DHSC en FC Groningen. En denk je aan voetballers in de herfst van hun carrière - en Arjen Robben - dan kom je automatisch uit bij die andere man van glas: Stijn Gradussen. Dit talent van weleer kwam op zijn 15e al uit voor RODA 1 en heeft onlangs, 14 jaar en vele blessures later, besloten om dat hoofdstuk af te sluiten.
 
Behalve de ingekomen transfers ziet RODA ook een aantal spelers vetrekken. Luuk Bruisten en Rob Hijmans hebben besloten de voetballerij achter zich te laten terwijl Bob Stevens zich gaat focussen op zijn trainerscarrière. Laatstgenoemde speelde slechts 1 seizoen voor de Jonge Goden maar kroonde zich met afstand tot topscorer.
 
Op woensdag 19 augustus zijn de nieuwe spelers voor het eerste te bewonderen als speler van RODA Vijf. Na afloop van de training is er de mogelijkheid om – op gepaste afstand – op de foto te gaan met onze versterkingen (of één van uw andere idolen). Wellicht worden er ook nog wat handtekeningen uitgedeeld.
 
Kom alleen als u klachtenvrij bent, bij massale toestroom kan worden verzocht buiten het sportpark te wachten.
 
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl