RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Quick 1888 3
0 - 0
​RODA Vijf trekt aan langste eind in topper tegen Overasseltse Boys
Er wordt nog niet over een kampioenschap gesproken op de Boshof. De weg is nog lang, en voor RODA Vijf staat er nog een hele reeks lastige wedstrijden op het programma. Maar de Winssenaren zijn wél titelkandidaat, zoveel is al een hele tijd duidelijk. Het laatste en enige puntverlies (6-0 vernedering tegen Nijmegen 5) dateert alweer van oktober, inmiddels stond ‘de 0’ al negen keer op het scorebord, in tegenstelling tot wat de ranglijst doet vermoeden wordt er een karrenvracht aan doelkansen gecreëerd en op de andere velden haakt de ene na de andere concurrent af. Op één ploeg na: Overasseltse Boys.

Op zaterdag 1 april stond de kraker tegen de koploper op het programma, en ondanks dat RODA het ‘van week tot week bekijkt’ stond deze datum natuurlijk al wel een poosje met rood omcirkeld op de kalender. Bij iedereen, want voor zulke wedstrijden zit je op voetbal. Maar de keerzijde is dat er dan lastige keuzes gemaakt moeten worden. Want hoewel spelplezier bij RODA Vijf altijd de boventoon voert, komt het sportieve aspect met het oog op het zo vurig gewenste einddoel steeds meer naar boven drijven. Kort gezegd: Zo sterk mogelijk ten strijde trekken, en voor niemand garantie op speelminuten. Behalve dan natuurlijk voor de sterkste 11, maar da’s logisch. Niet voor iedereen leuk, maar soms moeten er offers worden gebracht in het belang het team.

Om teleurstelling op het ‘moment suprême’ te voorkomen en gericht naar de topper toe te kunnen trainen, werd het basiselftal al op woensdag uit de doeken gedaan. Dankzij het scoutingverslag van Jim Peters wist RODA hoe het zich moest wapenen: defensieve snelheid, met name op links. Een week eerder werd op bezoek bij Leones (0-2 winst) ook al met deze formatie geoefend(inclusief het uitschakelen van de rechtsbuiten door Niels), en dat bleek een succes. Slechts één wijziging werd er doorgevoerd, de van Espanyol teruggekeerde Jop Verploegen werd in de voorhoede geposteerd ten koste van Koen Smits. En ook dat bleek een succes.

Even leken de weergoden nog roet in het eten te gooien, maar de Winssense grasmat werd ’s ochtends gekeurd en goed bevonden waardoor er om 15:00 dan ook gewoon werd afgetrapt. Ondanks de weersomstandigheden, onder het toeziend oog van tientallen fanatieke supporters.

Al snel werd duidelijk dat OVB inderdaad de tactiek hanteerde die Peters op het oog had. Op beide flanken stonde twee watervlugge buitenspelers, en op rechts werd deze ondersteund door een eveneens rappe rechtshalf. Het gevaar kwam dan ook van de diepe ballen over de vleugels, zoals RODA dat aan de andere kant doet met Joost Gerrits. In de openingsfase was RODA prima bestand tegen de sprintkanonnen van de bezoekers, en kreeg het zelf nog de beste kansen. Kortstondig kwam de thuisploeg ook op voorsprong, maar Gerrits kreeg daarbij hulp van Maradonna’s ‘hand van God’ en zag zijn doelpunt terecht afgekeurd worden. Met een leep boogballetje deed hij later nog een poging de doelman van afstand te verschalken, maar die poging verdween naast het doel.

Ondanks de voortvarende start van de RODAmannen trok OVB na een minuut of tien het initiatief naar zich toe en was het de eerste helft toch wel grotendeels de baas op het veld. Een half uur lang liep RODA vooral achter de tegenstander aan, en met name op de individuele snelheid moesten de Winssenaren het een aantal keer flink ontgelden. In de meeste gevallen kon er op tijd worden ingegrepen, maar tot drie keer toe kwamen de bezoekers in een kansrijke positie in het Winssense strafschopgebied. Wonder boven wonder kwam geen van de semi-vrije schoten tussen de palen terecht, OVB had het vizier niet op scherp en de barre omstandigheden hielpen ook niet echt mee.

En als je zelf niet scoort, dan is het een kwestie van tijd voor je hem zelf om de oren krijgt. Die aloude voetbalwet werd nog maar eens onder het stof vandaan gehaald, want een minuut of vijf voor rust kreeg de thuisploeg het toegestroomde publiek op de banken. Jop Verploegen schatte een strakke pass op waarde, draaide behendig weg bij zijn tegenstander en verschalkte de doelman in de verre hoek. Daarmee leek hij zijn ploeg vleugels te geven. Want nog voordat het rustsignaal klonk werd de voorsprong verdubbeld. Driemaal bleek scheepsrecht voor Gerrits, want een nieuwe poging van afstand was wel raak. Een laag schot kreeg op het natte veld extra vaart mee, wat natuurkundig gezien onmogelijk is, maar volgens voetbalwetten totaal logisch. De Overasseltse doelman had geen antwoord op het verraderlijke schot en mocht de bal uit de touwen vissen.

Onder het mom van ‘never change a winning team’ verschenen de Winssenaren na de thee ongewijzigd aan de aftrap. Nu zou het natuurlijk de bus kunnen parkeren voor het doel van Martijn Teuwsen, maar achterover leunen zit niet in het Winssense bloed. Ten alle tijd wordt attractief en vermakelijk voetbal nagestreefd. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er ook verdedigd moest worden, want de bezoekers moesten op jacht naar de aansluiting. Maar waar de eerste helft nog de nodige kansen werden gecreëerd, viel er weinig tot niets te halen bij de achterhoede van RODA. Tot frustratie bij de gasten, wat leidde tot een pittige overtreding op Rik van Summeren die geheel terecht met een gele kaart werd bestraft.

Tegen 11 man kreeg RODA al de nodige kansen via met name Joost Gerrits, maar tegen 10 man ontstond er natuurlijk nog meer ruimte. En nog meer kansen, hele grote kansen. Maar de druk van de topper had zijn weerslag op Gerrits, de koelbloedigheid was ver te zoeken. De ballen verdwenen over en naast het doel, al dan niet via de reeds kansloos geachte doelman. Maar de aanhouder wint, en uiteindelijk wist hij de wedstrijd met wat geluk toch in het slot te gooien. Hij kopte een hoekschop uitstekend naar de grond, waar deze op de doellijn in een plas terecht kwam en zo het doel in dreef.

Met de 3-0 op het scorebord en nog slechts enkele minuten te spelen was het duel beslist, maar Daan van den Berg gaf de bezoekers nog de gelegenheid om er desondanks een spannende slotfase van te maken. Voor het wegtrappen van de bal kreeg hij een oliedomme gele kaart waarmee zijn wedstrijd ten einde kwam en de thuisploeg het duel met 10 man moest uitspelen. Logischerwijs werd RODA hierdoor teruggedrongen en kreeg OVB hierdoor nog wat kansen, maar de compacte rood-zwarte muur bleek deze zaterdag onverwoestbaar. Middels een toch wel zwaar bevochten 3-0 overwinning werden de punten op de Boshof gehouden.

Een redelijke fortuinlijke, maar ontzettend belangrijke driepunter voor de RODAmannen die daarmee de koppositie overnemen van Overasseltse Boys. Het gaatje is slechts 2 punten, met nog een extra wedstrijd te spelen voor RODA, maar die moet natuurlijk nog wel gewonnen worden. De eerstvolgende horde is een lastig uitduel bij Kraayenhoff, aanstaande zaterdag om 12:30.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden