RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Kolping-Dynamo 6
Za | 25-09-2021 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - SDOO 3
0 - 3
RODA Vijf naar 2e ronde bekertoernooi
Zoals u van RODA Vijf gewend bent, is het Winssense sterrenensemble ook dit jaar weer zonder kleerscheuren door de poulefase van het bekertoernooi gekomen: 3 duels, 9 punten. Overtuigend op papier, op het veld allerminst. Met een ruime overwinning schoten de Jonge Goden uit de startblokken, maar handen en voeten waren nodig om de overige twee duels ook over de streep te kunnen trekken. 
 
DUNO D - RODA '28
Het seizoen werd afgetrapt tegen het 35+ team van Duno. Het viel niet mee om de draad weer op te pakken na de ellenlange corona-zomerstop, want terwijl de Winssenaren al lang en breed waren gearriveerd in de bossen van Doorwerth bedacht men dat het ook wel een goed idee was geweest om de tas met voetbaltenues mee te nemen. Nadat deze tas na een half uur zoeken terecht was, en door vriend van het elftal Pascal Cobussen op plaats van bestemming was afgeleverd, kon het voetbalseizoen met wat vertraging eindelijk van start.  
 
De chaotische voorbereiding bleek slechts een kleine ruis op de lijn, want eenmaal aan het voetballen ging het RODA voor de wind. Althans, het speelde íets beter dan de tegenstander en kwam zelf nauwelijks in de problemen. Kansen werden er voldoende gecreëerd, maar er werden er ook bijna net zoveel verprutst. Voor rust was alleen Joost Megens tweemaal in staat het net te vinden. Het tweede bedrijf speelde zich bijna volledig af op de helft van de thuisploeg en RODA kon zodoende uitlopen naar een ruime overwining. Jeffry Albers, Koen Smits en Jop Verploegen kwamen tot scoren en maakten dat er een overtuigende 0-5 eindstand op het bord kwam te staan. 
 
RODA '28 - Beuningse Boys
Vol vertrouwen ontving RODA een week later de streekgenoten van Beuningse Boys. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers joeg de Winssenaren op voorhand al de stuipen op het lijf. De jeugdige gretigheid straalde er vanaf, terwijl de selectie van de Winssenaren hier nu niet bepaald van overloopt. En die angst bleek gegrond; op conditie en loopvermogen werd RODA aan alle kanten geklopt en het doel van Martijn Teuwsen was de eerste helft een ware schiettent. Over een 0-6 ruststand had niemand mogen klagen, maar Teuwsen steeg deze zaterdagmiddag boven zichzelf uit en keerde elke inzet. Zelfs vanaf de penaltystip bleek hij deze zaterdagmiddag niet te kloppen. 
 
RODA wist iets beter met de spaarzame kansen om te gaan, en dankzij een treffer van Joost Megens gingen de Winssenaren totaal tegen de verhoudingen in met een 1-0 voorsprong rusten. De tweede helft ging de Beuningse storm iets liggen, maar nog altijd had RODA niet heel veel in de melk te brokkelen. Ver in de tweede helft gebeurde dan ook wat al een tijdje in de lucht hing: Teuwsen bleek toch niet onsterfelijk en de gasten wisten gelijk te maken. In de slotfase werd RODA in het zadel geholpen door de (begrijpelijk) gefrustreerde Beuningse aanvoerder, die zijn emoties de vrije loop liet en daarmee tegen een gele kaart aan liep. RODA profiteerde van de man-meer-situatie en in de absolute slotfase wist Stijn Gradussen de winnende 2-1 te scoren.
 
RODA '28 - Redichem 
Voor het laatste duel tegen Redichem volstond voor RODA een gelijkspel; met 7 punten was de Winssense equipe niet meer bij te halen. Voor een elftal dat ten alle tijde perfectie nastreeft valt het niet mee om te spelen op een gelijkspel, dus ook voor dit duel werd alles gegeven. Wederom bleven de bezoekers qua leeftijd ver achter bij de Winssenaren, dus moest het klusje geklaard worden op ervaring en intelligentie. 
 
Het werd de Jonge Goden ditmaal niet zo moeilijk gemaakt als een week eerder en bij rust leek de klus al geklaard. Joost Megens opende wederom de score, waarna Twan Koppers zich een uitstekend invaller toonde door op schitterende wijze de 2-0 tegen de touwen te volleren. Redichem kon zich allerminst vinden in deze tussenstand en knokte zich na rust terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren. Inmiddels lijkt RODA patent te hebben op een doelpunt in de laatste minuut, want terwijl de tap al bijna liep bepaalde Koen Smits de eindstand op 3-1.
 
RODA kroont zich dus tot poulewinnaar en gaat in de koker voor de loting van de knock-out fase. We houden U op de hoogte!
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl