RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Kolping-Dynamo 6
Za | 25-09-2021 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - SDOO 3
0 - 3
RODA Vijf doet zichzelf tekort tegen Trekvogels
RODA Vijf kende een valse start van het voetbalseizoen. Na de successen in de poulefase van het bekertoernooi liepen de Winssenaren bij de start van de competitie direct averij op. Op eigen veld bleef RODA tegen Trekvogels op een gelijkspel steken.
 
De eerste helft was nogal gezapig, RODA had het ritme nog niet echt lekker te pakken en kwam op een paar kleine kansjes na niet veel verder dan de middenlijn. Aan de andere kant was het spelbeeld vergelijkbaar, maar Trekvogels was tot twee keer toe zeer fortuinlijk in de afronding. De aanvoerder van de gasten kreeg halverwege de eerste helft een afgeslagen hoekschop voor zijn voeten en nam deze direct op de pantoffel. Buiten bereik van de aan de grond genagelde Martijn Teuwsen viel deze binnen.
 
Een kwartiertje later werd de voorsprong vergroot nadat een lange uittrap door Tom van Gemert werd verlengd, waar hij zijn mede verdedigers nogal mee verraste. De spits van Trekvogels profiteerde optimaal, ging voorbij aan Teuwsen en tekende voor de 0-2. De tegentreffer kwam hard aan, maar erger was het ogenschijnlijk zware blessureleed dat Harm Tromp opliep in een ultieme poging om de tegengoal te voorkomen. Naar eigen zeggen was Tromp “te wendbaar voor zijn eigen knie”, waardoor hij voorlopig uit de running is.
 
Nadat in de rust het strijdplan nog eens opgehelderd werd verscheen RODA met wat kleine wijzigingen weer scherp ten tonele. Er werd door de thuisploeg ongekend veel energie in de tweede helft gelegd om de eerder opgelopen schade te herstellen, en dat betaalde zich uit. RODA kwam helemaal terug tot een gelijke stand, maar daarbij was er voldoende voer voor discussie. Zo wist RODA via Niek Gerrits de aansluitingstreffer te scoren, uit een vrije trap die in de ogen van bezoekende ploeg wel heel erg makkelijk werd gegeven.
 
Ook de tweede treffer van de Winssenaren was enigszins controversieel. Nadat de arbiter van dienst zijn assistent van Trekvogels een aantal keer negeerde terwijl deze een aanval van RODA probeerde te stoppen middels een onterecht vlagsignaal, kende hij ook geen strafschop toe waar de gasten van mening waren dat zij deze wel verdienden. Uit de tegenaanval bracht Joost Megens zijn ploeg op gelijke hoogte. Na een half uur alles gegeven te hebben was het meeste gif er wel uit en leken beide ploegen zich te berusten in een puntendeling. Zodoende eindigde het duel in en 2-2 gelijkspel.
 
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl