RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Kolping-Dynamo 6
Za | 25-09-2021 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - SDOO 3
0 - 3
Stijn Gradussen loodst RODA Vijf voorbij DSZ
Na de teleurstellende puntendeling tegen Trekvogels heeft RODA aan het tweede duel wel de volle drie punten overgehouden. DSZ opende nog wel de score op de Boshof, maar na 90 minuten trok RODA aan het langste eind.
 
Doelman Martijn Teuwsen kwam zo’n 10 minuten voor aanvang aankakken op veld twee en had dus nauwelijks meer tijd voor een warming-up. Hij gebruikte de beginfase van de wedstrijd dan ook om zijn uittrap-vaardigheden te oefenen; pas na de 3e poging kreeg hij dit onder de knie en begon hij spelers met een rood shirt te vinden. Mede door deze stroeve start, en doordat de Winssenaren weinig grip kregen op de beweeglijke gasten, kwam RODA het eerste kwartier maar moeizaam onder de druk uit en incasseerde het al vroeg een tegentreffer.
 
Hierna kreeg RODA wat meer vat op de tegenstander en trok het de wedstrijd naar zich toe. Dit was het moment waarop Stijn Gradussen opstond en zijn team bij de hand nam. Binnen enkele minuten keerde hij de achterstand hoogstpersoonlijk om in een voorsprong door de vijandige doelman tot tweemaal toe met een zondagsschot van ver buiten de zestien te verassen. Omdat hij dit op zaterdagmiddag natuurlijk nooit kon zien aankomen was deze niet in staat zijn doel leeg te houden.

Met het rustsignaal in aantocht verschaften de Winssenaren zichzelf iets meer lucht door ook de 3-1 op het scorebord te zetten en wederom had Gradussen zijn aandeel. Hij vond Niek Gerrits, die eerder zelf al had kunnen scoren maar een voorzet verkoos boven een vrije schietkans, op de rand van het strafschopgebied. Met één soepele beweging zette hij Joost Megens vrij voor de doelman en waar deze eerder nog faalde in een vergelijkbare situatie was hij nu wel in staat zijn stempel op de wedstrijd te drukken en de ruststand te bepalen.

Het verschil had nog wat groter kunnen zijn als Koen Smits wat meer geluk had gehad bij een vrije trap op 20 meter van het doel. Zijn poging miste echter snelheid, richting, overtuiging, kwaliteit en alles wat een vrije trap nog meer nodig heeft om ook maar een beetje dreigend te kunnen zijn, en de bal kwam een eind naast het doel in de bosjes terecht.
 
De tweede helft ging de wedstrijd wat meer gelijk op, met een licht overwicht voor de thuisploeg. De kansjes die ontstonden waren meestal voor het doel van DSZ, maar een beslissend doelpunt bleef uit. De grootste mogelijkheid ontstond na een uitstekende actie van Jop Verploegen die in zijn eentje vier verdedigers te kijk zette. Echter ontbrak vervolgens alle hulp van zijn ploeggenoten en kreeg de actie niet het lot dat ‘ie verdiende.

Het werd zelfs nog een spannend slot, want de gasten wisten via een hoekschop de aansluitingstreffer te realiseren. Daarvoor was wat hulp van de thuisploeg wel gewenst, en dat kreeg het ook. De hoekschop werd bij de eerste paal neergelegd en kwam via een hoofd, een schouder en een voet van drie verschillende RODA-spelers in het Winssense doel terecht zonder dat DSZ zich ermee hoefde te bemoeien. Het laatste zetje kwam van de voet van Gradussen, die dus een hattrick voor RODA Vijf op zijn CV mocht bijschrijven. De slotfase was het zaak voor de Jonge Goden om vooral de overwinning zeker te stellen. Dat bleek geen probleem en de punten bleven daarmee 'gewoon' in Winssen.
 
Volgende week staat na 5 weken weer eens uitwedstrijd op het programma. SV Waalstad is de tegenstander.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl