RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Beuningse Boys 3
Za | 03-09-2022 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Nijmegen 7 (buiten mededinging) - RODA '28 2
0 - 0
RODA verslaat Kolping bij seizoensstart
RODA Vijf is het nieuwe seizoen begonnen met een ruime overwinning op Kolping Dynamo. Met dank aan de Joosten werden de bezoekers met 6-2 en nul punten weer huiswaarts gestuurd. Vorige week was er al een hoofdrol voor Joost Gerrits weggelegd, nu was ‘Gerrie2.0’ met twee goals in één helft weer belangrijk. De titel MOTM moest hij ditmaal echter aan zijn neus voorbij laten gaan, want Joost Megens maakte evenzoveel doelpunten maar was daarnaast ook nog twee keer aangever.
De aanloop richting de competitiestart was rommelig voor de Winssense equipe. In de voorbereiding werd er nog volop gesproken over een ‘thuisblijverslijst’, om veelvuldig wisselen te voorkomen. Op speeldag één hadden de Winssenaren slechts 11,5 speler beschikbaar. Trainer/leider/aanvoerder/(gedeeld)topscorer Niek Gerrits was wegens een uitje met de Pettenclub één van die vele afwezigen, maar voelde zich hier (geheel terecht) dusdanig schuldig over dat hij drie dagen in de weer is geweest om vervanging op te trommelen. En niet zonder succes; Bart Versteeg en Zafer Özer waren niet alleen bereid om RODA Vijf uit de brand te helpen, ze hadden ook beiden met een assist een belangrijk aandeel in de overwinning.
Tot overmaat van ramp kwam één van de 11,5 spelers te laat opdraven, waardoor de opstelling op het laatste moment nog op de schop moest. Door het tekort aan mankracht kreeg Jeffry Albers een buitenkansje om ondanks wekenlange afwezigheid toch in de basisformatie te staan. Tot hij ad-interim trainer Tom van Gemert 5 minuten voor aanvang wist te melden dat 14:20 voor hem niet haalbaar bleek. Aan de vervangend coach meteen de vervelende taak om een signaal af te geven richting de spelersgroep en Albers op de bank te zetten. Hij besloot de vrijgekomen positie zelf in te vullen, ‘want als ervaren linksback moet je op rechts toch wel een beetje hetzelfde kunnen doen’. Dat viel vies tegen. Met anderhalve hamstring verhuisde Koen Smits van de bank naar de linksback positie.
Na het eerste fluitsignaal wist RODA de moeizame voorbereiding snel van zich af te schudden, met uitzondering van de gelegenheidsrechtsback die stond te zwemmen op zijn nieuwe positie, en zocht direct de aanval. En daarin bleek het deze zaterdagmiddag heel goed te zijn. De snelheid van Joost Gerrits werd door Joost Megens optimaal benut, en het steekballetje op maat werd door Gerrits omgetoverd tot de 1-0. De aangever van de openingstreffer mocht zelf de tweede treffer op zijn naam schrijven. Jop Verploegen omspeelde de keeper, en besloot totaal tegen zijn natuur in om na licht contact niet te vallen en zijn actie door te voeren. Het balletje breed hoefde door Megens alleen nog maar binnengelopen te worden. De 3-0 werd kwam ook van de voeten van de gouden Joost-Tandem die op dezelfde wijze hun ploeg in een zetel plaatsten halverwege de eerste helft.
Deel twee van de eerste helft ging het de Winssenaren iets minder voor de wind. Stijn Gradussen kreeg nog een enorme kans op de 4-0, maar aangezien hij wat vrienden bij Kolping heeft rondlopen wilde hij de vernedering niet te groot maken. Hij besloot zodoende de vrije kans recht op de keeper te schieten. Dat was direct de aanleiding voor een offensief van Kolping, dat door de Winssense defensie aardig in het zadel werd geholpen. Een te korte terugspeelbal van Tom van Gemert die werd onderschept kon door Martijn Teuwsen nog worden gered. Knullig balverlies van Willem van Beuningen was daarna wel fataal. Teuwsen stond te ver voor zijn doel en kon niet voorkomen dat een perfect uitgevoerde stift achter hem binnen plofte. Ook was hij kansloos op een strafschop, die Koen Smits, met de rug naar de goal, totaal onnodig weggaf. De ruststand werd hiermee bepaald op 3-2.
Na rust mochten beide gastspelers en laatkomer Albers hun opwachting maken en met wat frisse kracht pakte RODA de draad weer op. Met name Özer maakte de Nijmeegse defensie het leven zuur. Hij was sterk aan de bal, en stelde niet zelden een medespeler in staat een doelpoging te wagen. Uiteindelijk was het Megens die een succesvolle poging plaatste, en zijn ploeg met 4-2 weer wat ademruimte gaf. Hij leek hiermee het lot van Kolping te bezegelen, want die wisten hier weinig meer tegenin te brengen. Het deed zo nu en dan nog een poging om een aanval op te zetten, maar het wist de 16 van Teuwsen nauwelijks te vinden. Mocht dit al dreigen te gebeuren, was er altijd nog de buitenspelval die door de Winssense achterhoede uitstekend werd toegepast. De scheidsrechter van dienst had dit ook goed in de gaten: "Jajaja! Ja, ik kan oe ook wel laten lopen maar zo werkt dat niet wa!"
Eén van de ballen die Teuwsen wist te bereiken, kwam net zo hard weer terug. Hij zocht direct de aanval met een uitstekende uittrap op Verploegen, die in één rechte lijn op het doel af kon. De rechte lijn werd weliswaar een ruime bocht, omdat de aanname niet echt een succes was, maar dat mocht de pret niet drukken want het resulteerde wel in de 5-2. De einduitslag werd bepaald door Twan Koppers, die aan de aandacht van de complete verdediging ontsnapte. Versteeg doorzag dat en bracht Koppers met een scherpe pass in stelling om te scoren. Dat het hierbij bleef was te mede te danken aan Gradussen, die een doelpoging in Ewijk uit zag komen, en Megens die vertikte om 4 vrije medespelers voor het doel een goal te gunnen en de bal tegen de enige overgebleven verdediger aan schoot.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden