RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Beuningse Boys 3
Za | 03-09-2022 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Nijmegen 7 (buiten mededinging) - RODA '28 2
0 - 0
Jonge goden winnen moeizaam van SV Nijmegen
Het was alweer even geleden, de laatste overwinning van RODA Vijf. Op 9 oktober werd gewonnen van Waalstad, daarna volgden een vrij weekend en een nederlaag tegen Alverna. Maar tegen het puntloze SV Nijmegen werden er eindelijk weer drie punten bijgeschreven. Wellicht geen verdiende punten, maar daar maalt in Winssen helemaal niemand om.
 
RODA begon veel te statisch en slap aan de wedstrijd, waardoor het al snel in de problemen kwam. En eigenlijk ging dat 45 minuten zo door. Er was geen beweging, niemand wilde aanspeelbaar zijn en dus zat er vaak niets anders op dan een harde peer naar voren. Anderzijds werd er bij het verliezen van zo’n lange bal niet mee terug verdedigd waardoor de thuisploeg achterin regelmatig in ondertal kwam, en werden de duels  zoveel mogelijk vermeden. Het was vooral te danken aan doelman Martijn Teuwsen dat RODA op de been bleef, want de meeste en grootste kansen waren voor SV Nijmegen.
 
Ondanks alle misère was het toch RODA dat de score opende. Na een aantal pogingen kreeg Rik van Summeren het voor elkaar om een bal van achteruit niet tegen een tegenstander aan te schieten maar bij Paul Teunissen af te leveren. Die zag in zijn ooghoek Jop Verploegen vertrekken en bedacht zich geen moment. Hij legde de bal in de zestien, waar Verploegen zijn man wist uit te kappen en de score kon openen met een schot in de korte hoek. Maar de vreugde was van korte duur.
 
Helaas wist Nijmegen de stand nog voor rust volledig om te draaien. De bezoekende ploeg speelde een stuk beter dan de ranglijst zou doen vermoeden, maar had ook weinig te klagen over de hulp die het van RODA kreeg. Zoals gezegd mochten de verdedigers en middenvelders van Nijmegen vaak mee opkomen zonder dat er bij RODA veel interesse was om mee te verdedigen. De achterhoede werd constant gedwongen om keuzes te maken, en dat was dan ook precies de oorzaak van de twee tegengoals die RODA voor rust moest incasseren.
 
Na de thee werd het spel van RODA iets beter. Aan de bal was het nog steeds niet glansrijk, maar bij balverlies werd er wel een klein stapje extra gezet om deze weer zo snel mogelijk in bezit te krijgen. Daarbij kwam het ook niet slecht uit dat topscorer Joost Gerrits de tweede helft ook aansloot om zijn elftal uit de brand te helpen. Hij werd vanwege zijn snelheid uiteraard weer volop misbruikt met de ene diepe bal na de andere, maar dat bleek wederom aardig te werken. Zijn eerste twee pogingen zag hij nog tegen de lat en tegen de doelman eindigen, maar bij die laatste was Niek Gerrits alert op de rebound en die bracht zijn ploeg daarmee op gelijke hoogte.
 
Na deze ‘assist’ mocht Joost Gerrits een paar minuten later zelf ook een doelpunt bijschrijven. Hij werd door Teuwsen (nog maar een keer) diep gestuurd, omspeelde de keeper en bracht de voorsprong weer op het bord. Maar ook nu mochten de RODAmannen maar eventjes van de voorsprong genieten, want Nijmegen maakte snel weer gelijk. Er werd niet verdedigd, en iedereen stond een meter of 5 van zijn man af. Het schot in de verre hoek werd door Teuwsen nog wel getoucheerd maar viel via de binnenkant van de paal binnen.
 
Gevoelsmatig was na deze gelijkmaker de wedstrijd wel gespeeld, maar in de slotfase wisten de Winssenaren toch nog een overwinning uit het vuur te slepen. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Joost Megens, die uit een uitstekende pass van Willem van Beuningen met een halve omhaal wist te scoren. Helaas bleek zijn lichaam niet bestand tegen dit acrobatische hoogstandje waardoor zijn wedstrijd direct ten einde was. De eindstand werd bepaald door Joost Gerrits, die met een hoop geluk zijn tweede van de dag maakte. Zijn tegenstander hield een bal binnen, die anders een doeltrap voor zijn eigen ploeg zou hebben opgeleverd. Gerrits was er zelf als eerste bij om de binnengehouden bal voor te geven, maar die viel pardoes in het doel. Daarmee eindigde een zeer moeizaam duel in een 5-3 overwinning voor RODA.
 
Volgende week mag RODA weer met een man of 10 en wat gastspelers op pad, als het scoutingteam van in Londen de velden afspeurt naar nieuw talent. Krayenhoff uit is het affiche.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden