Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
Uitgerangeerde De Klein revancheert zich met perfecte hattrick tegen UHC
Deze zondag stond de derby tegen onze zuiderburen op het programma. Op de ideale en gecorrigeerde tijd van 11.00 was UHC 2 de tegenstander. De sporen waren nog zichtbaar van de vorige derby op de Boshof, de jongens onder 19 van Roda 28 en VV Ewijk troffen elkaar zaterdag op het complex.

Roda begon beter dan voorgaande wedstrijden aan het treffen tegen UHC. Dit leidde in de eerste 10 minuten tot niet meer dan een aantal afstandsschoten van de thuisploeg. Uit een van deze schoten ontstond een corner, Noud Perlo gaf de hoekschop strak voor het doel en Luuk van den Dobbelsteen stond op de juiste plek om de bal in te knikken. Daarmee stond na 13 minuten de 1-0 op het scorebord.

Na de openingstreffer zakte het helemaal in bij de Rodamannen. Het was ontzettend slordig en er werden meer ballen naar geel-blauw dan naar het rood-zwart. Hoewel ze een flink aantal ballen cadeau kregen, wist de Hernense formatie weinig te creëren. Slechts een aantal mogelijkheden kwamen richting het doel van Lukas Enning. Deze mochten echter geen naam hebben.

Beide ploegen modderde wat aan tot op slag van rust een fatsoenlijke aanval doel trof voor de gastheren. Vanaf de linkerkant kwam de bal tot bij Marijn Gradussen. Deze vond in de zestien de vrijstaande Noud Perlo, Perlo bedacht zich geen moment en schoof de bal in de lange hoek. Hiermee verdubbelde Roda de voorsprong en kon het comfortabeler gaan rusten.

Trainer Van Zetten was niet content met het vertoonde spel. Met name zijn voorhoede moest dit ontgelden. Na rust stond voorin op iedere positie een nieuw poppetje; A-junioren Daan Smits en Luuk Janssen mochten zich laten zien op de flank, terwijl Ramon de Kleijn opnieuw de kans kreeg in de spits. Ook kreeg Job Jacobs, in tegenstelling tot zijn verjaardag, meer speelminuten op de linksachter.

Deze wijzigingen hadden gelijk weerslag op het spel van ’t Twidde. De bal ging makkelijker naar dezelfde kleur en dit resulteerde al snel in succes. Luuk Janssen liet al snel zien van waarde te zijn voor de senioren van Roda, hij kreeg de bal van de rechterkant op de rand van het strafschopgebied. Janssen nam de bal aan en schoot de bal onberispelijk achter de Hernense doelman.

Niet veel later was het opnieuw raak voor de Rodamannen. De bal werd vanaf de linkerkant hoog voorgegeven en de afgeschreven spits Ramon de Klein zette zijn hoofd knap achter de bal en kopte hem strak tegen het net. De grensrechter van de bezoekende partij stond met zijn vlag omhoog voor buitenspel, maar leidsman Hopmans was een andere mening toebedeeld. Hiermee was de score opgelopen tot 4-0.

Met deze twee snelle goals leek het verzet van de bezoekers gebroken en kon Roda 2 gaan bouwen aan het doelsaldo wat met 9 uit 4 nog niet echt geweldig was. Na een uur voetballen werd Marijn Gradussen aan de rechterkant weggestuurd door Luuk Janssen. Gradussen kon recht op doel af en kon de keeper verschalken in de openstaande korte hoek. Zeven minuten na de 5-0 werd het al snel 6-0. Met de bal aan de linkerkant van het veld kon de bal teruggelegd worden op de vrijstaande lieden op de zestien meter. Daan Smits zag collega-aanvaller De Klein er beter voorstaan en besloot handig over de bal heen te stappen. Hierdoor kon De Klein de bal aannemen, zijn directe tegenstander uitkappen en zesde treffer kiezelhard met de rechtervoet in de verre hoek werken.

Door de riante voorsprong werd Roda wat slordiger en dit leidde plotsklaps tot kansen voor de Uni Hernani Combinatie. Vanaf de linkerkant werd de bal sporadisch goed voorgetrokken door de linksbuiten van UHC. Bij de tweede paal kon de bal makkelijk worden binnengelopen. De spits uit Hernen kreeg het echter voor elkaar om de bal naast te schieten. Verder ontstond er nog een scrimmage waarin Bert Hoppenreijs de bal rustig terugspeelde op Enning. De keeper had echter een blaak van verstandsverbijstering en pakte de bal op. De scheidsrechter kon niet anders dan een indirecte vrije trap te geven aan de mannen van UHC. Dit leidde tot een gekraakt schot naast.

In de 76e was het weer de beurt aan Roda, Luuk Janssen werd diep gestuurd en opnieuw ging de vlag omhoog. Maar de Hopmans wilde opnieuw van niks weten en liet doorgaan. Hier maakte de kleine dribbelaar dankbaar gebruik van. Hij liep 2 man en de keeper voorbij en kon de bal makkelijk binnenschuiven.

Het laatste kwartier werden nog een aantal kansen gecreëerd. Cas Smits had de 8-0 op de schoen maar faalde jammerlijk. Eén op één met de keeper vergat Smits een hoek uit te kiezen en de doelverdediger kon de bal makkelijk oprapen. De 8-0 kwam in de laatste minuut echter op naam van Ramon de Klein. Hij kreeg de bal in de zestien en kapte twee man uit. Vervolgens lag de bal voor zijn linkervoet en krulde hem in de verre hoek. Met deze goal complementeerde hij zijn perfecte hattrick, hij scoorde met links, rechts en zijn hoofd.

Met deze overwinning blijft Roda 2 aan de leiding in de 4e klasse reserve. Volgende zondag staat er om 11.00 een uitwedstrijd op het programma in Herveld tegen SVHA 2.