RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - SKV 7
Za | 29-02-2020 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
sv DFS 5 - RODA '28 2
4 - 1
​RODA Vijf wint ook van Lienden
Na de ruime overwinning op WVW bij de competitiestart ging RODA Vijf afgelopen zaterdag op bezoek bij Lienden. In het verleden is deze tegenstander vaak een taaie opponent gebleken, en dat was dit keer niet anders. Na hard werken trokken de Winssenaren wederom aan het langste eind en gingen de drie punten mee naar huis.
 
RODA kwam aardig voor de dag en toonde veel aanvallende ambities in de beginfase. Echter was dit van korte duur, want al na vijf minuten sloop er de nodige slordigheid in het spel van de Winssenaren en gaf het de controle uit handen. De lange bal werd veel gehanteerd, en voorin moest men het maar oplossen. Lienden bleef in deze fase aardig voetballen en opende ook niet geheel onverwachts de score. De linkshalf van de thuisploeg mocht ongehinderd opstomen, nam vanaf de rand van de zestien het doel onder vuur en zag de bal in de verre hoek binnen vliegen.
 
RODA moest op zoek naar de gelijkmaker en wist die uiteindelijk ook te vinden. Opnieuw leek een kansloze bal naar voren niets op te gaan leveren, nadat RODA de bal verloor en Lienden achterin rustig kon rondtikken. Door collectief druk zetten op de Liendense achterhoede ontstond echter paniek en wist Joost Megens zijn directe tegenstander de bal ontfutselen om vervolgens de doelman te verschalken. Na de gelijkmaker kwam RODA weer iets beter in de wedstrijd en leek het voor rust nog op voorsprong te gaan komen. Jop Verploegen miste echter een gigantische mogelijkheid en dus werd de kleedkamer opgezocht met een gelijke stand.
 
De tweede helft werd voornamelijk gemaakt door de bezoekers. Niek Gerrits scoorde al snel maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden. RODA kreeg verder nog voldoende kansen om Lienden van zich af te schudden maar verzuimde lange tijd om de trekker over te halen. Zoals dat dan gaat in de voetballerij ontstonden hierdoor aan de andere kant ook kansen. De grootste mogelijkheid kreeg Lienden toen Willem van Beuningen volledig verkeerd timede en onder een hoge bal doorging. Nadat Martijn Teuwsen ook was geklopt wist van Beuningen de bal zelf met een omhaal uit de doelmond weg te halen net voordat(?) deze de lijn passeerde. Ook doelman Teuwsen was van grote waarde; hij kwam tot tweemaal toe als winnaar uit de strijd bij een één op één duel.
 
Pas in de laatste 20 minuten sloeg RODA toe en nam het afstand van de thuisploeg. Bob Stevens stelde eerder al enkele teamgenoten in staat om te scoren maar onder andere Jop Verploegen en Niek Gerrits kregen de voeten of de kop maar niet goed tegen de bal. Uit een vrije trap van Twan Koppers deed de lange aanvaller zelf maar voor hoe het wel moest en zette zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. Naarmate het eindsignaal dichterbij kwam leken de bezoekers zich te focussen op het vasthouden van de voorsprong. Omdat Lienden risico moest nemen in de jacht op de gelijkmaker ontstond veel ruimte voor de Winssense aanvalslinie en kon het gevaarlijk counteren. Nadat Verploegen nog zo’n vijf 100% kansen verprutste wist hij met nog een minuut op de klok toch nog de doelman te omspelen en de wedstrijd te beslissen: 1-3.
 
Wederom wist RODA na een matige eerste helft de volle buit te pakken tijdens het tweede deel van de wedstrijd. Al zegt het niet zoveel na twee duels, hierdoor blijft RODA Vijf koploper in de 6e klasse. Volgende wacht wederom een uitwedstrijd, tegen Excelsior Zetten. De hekkensluiter in de 6e klasse (al zegt dat niet zoveel na twee duels).
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie