RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Beuningse Boys 3
Za | 03-09-2022 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Nijmegen 7 (buiten mededinging) - RODA '28 2
0 - 0
​Mike Damen eindelijk op zijn plek bij RODA 5?
Het seizoen is al even onderweg, en er is al volop geëxperimenteerd, maar na 6 wedstrijden is RODA er eindelijk achter hoe Mike Damen het best kan worden ingezet. Hij stond al een enkele keer onder de lat, mocht al een keer aan het middenveld ruiken en bracht vooral veel minuten door op de rechtsback positie. De diva wilde echter niet meer op die posities spelen (“Zet me dan maar op de bank”), dus moest het management op zoek naar een oplossing. Vandaag werd die gevonden. 

Enerzijds gedwongen door het gebrek aan spelers want het was weer een grote ellende om een elftal op de been te krijgen. Het jaarlijkse weekendje Londen maakte dat drie vaste krachten ontbraken, het griepseizoen slaat ook Winssen niet over en doelman Martijn Teuwsen liet zijn elftal wederom in de steek. Teuwsen maakte ooit de keuze om te stoppen met keepen op zondag, en op zaterdagmiddag te gaan spelen, maar lijkt hier nu toch een beetje op terug te komen. Hij besloot vrijdagavond namelijk om RODA 1 te verkiezen boven zijn eigen ploeg.

Anderzijds was ook wel duidelijk dat iemand met Damens loopvermogen misschien wel eens beter rendeert in het centrum in plaats van op de flank. Hij kreeg van interim-coach (is een interim-coach nog steeds interim-coach als hij vaker deze taak op zich neemt dan de immer afwezige hoofdcoach?) Tom van Gemert de kans op zijn droompositie in de spits (tevens de positie van de immer afwezige hoofdcoach), en betaalde dat vertrouwen dubbel en dwars terug. En daarvoor mag Daan van den Berg hem op zijn blote knietjes danken.

Met Twan Koppers op doel, en gastspeler Bert Hoppenreijs als rechtsback verscheen RODA aan de aftrap voor het duel tegen Krayenhoff bij SV Hatert. Helaas konden deze twee niet verhinderen dat RODA tweemaal op achterstand kwam, want van den Berg hielp de tegenstander twee keer aan een doelpunt. In eerste instantie nog door pech, een bal die ongelukkig van de knie sprong en zo bij de spits voor de voeten terecht kwam, bij de tweede goal lag een verschrikkelijk slechte pass ten grondslag aan de tegengoal.

Aan de andere kant was Damen twee keer in staat een achterstand weg te poetsen. Hij voelde zich als een vis in het water op zijn nieuwe positie, en deed het vooral goed als hij de bal niet op ging halen en de bal niet vaker dan één keer hoefde te raken. Hij tikte een lage voorzet bij de eerste paal binnen, en verlengde een hoge voorzet met de kop richting de tweede paal waar deze binnen viel. Daarmee was de ruststand bepaald op 2-2. Het had echter ook zomaar 2-3 kunnen zijn, als Jop Verploegen één op één met doelman, met zeeën van zowel tijd als ruimte, iets koelbloediger was geweest. Hij stuitte op de paal, wat eigenlijk wel tekenend was voor zijn hele wedstrijd.

In de rust nam Koen Smits de plek onder de lat over, en ging van den Berg uiteraard ook naar de kant. De tweede helft gaf RODA dan ook geen kans meer weg. Damen kreeg al snel nog twee kansen om zijn hattrick te completeren, maar wist het doel niet meer te vinden. Daarna was het vat ook wel leeg. Dat gold gelukkig niet voor Jeffry Albers. De supersub had nog frisse benen en maakte daar optimaal gebruik van. Hij maakte een knap doelpunt, via de binnenkant van de paal in de lange hoek, en gaf daarna een uitstekende assist op Joost Gerrits, die de 2-4 op de borden bracht.

Gerrits wilde zijn plek op de topscorerslijst koste wat kost verdedigen, en minimaal net zo vaak scoren als Damen. Krayenhoff deed er alles aan om dit te voorkomen en probeerde de goaltjesdief op elke mogelijke manier uit de wedstrijd te schoppen, maar uiteindelijk trok hij aan het langste eind. Samen met Verploegen ging hij op de doelman af, de moegestreden ‘thuisploeg’ achter zich latend. In tegenstelling tot de rest van de wedstrijd gaf Verploegen nu wel een redelijke pass, en kon Gerrits de einstand bepalen op 2-5.

Volgende week wordt er niet gevoetbald, maar over twee weken reist RODA af naar de Pompe kliniek voor het thuisduel met Jonkerboys. Toeschouwers (ook seizoenskaarthouders) zullen dan helaas niet worden toegelaten.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden